Om oss

FLORRAMITZ är från början min mors Kennelnamn, men sedan några år tillbaka är även jag delägare i Kennelnamnet.

Både min mor och jag tycker det är spännande med avel och vi har alltid tyckt det. Redan som tonåring var jag med och valde valparnas namn, hjälpte mor med valpningar och förde anteckningar om valpkullarna, om hur de växte och utvecklades.

Efter flera års uppehåll har mor nu hittat tillbaka till uppfödning av Boxer, och jag följer henne och har Welsh Corgi Cardigan som min ras.

Valparna bor tillsammans med oss tills det är dags för dem att flytta hemifrån och upptäcka den stora världen utanför. De får träffa andra hundar och även katter när de är gamla nog. Får, höns samt hästar kan de också få träffa då vi har flera i vår omgivning som har dessa djur som intresse och hobby.

Vi vänjer valparna redan från början vid hantering, olika underlag, olika ljud och platser. De får vänja sig vid att stå på bord (mest corgis), åka bil och ha koppel och halsband på sig. Valparna får vid 6 veckors ålder göra en liten enkel valptest där det ganska snart framkommer vilken sorts personlighet de har. Det underlättar för oss när vi sedan väljer deras nya ägare.

Vi lägger ner mycket tid på social träning och låter valparna följa med oss i bilen på utflykter och träningar när de har fått sina vaccinationer.

Våra boxrar vill vi gärna att det görs MH (Mental Health Test) efter 1 års ålder. Vi ser helst också att de HD (Höftleds dysplasi) röntgas vid 2 års ålder, då HD är ett viktigt steg i vår avel.

Våra Corgisar ögonlyses innan parning, och helst ska de även göra DNA test för PRA. PRA (Progressiv Retinal Atrofi) är en ärftlig näthinnesjukdom som kan förekomma hos Welsh Corgi. PRA orsakar en stegvis tillbakabildning av cellerna (tappar och stavar) i näthinnan. Symtomen är försämrat mörkerseende och nattblindhet, och slutstadiet är blindhet.

Den som vill får gärna göra HD röntgen på Corgisarna, och även gärna BPH eller MH testa dem.

Vi följer SKK och Vår Rasklubbs regler och rekommendationer och använder SKKs Köpeavtal.

Vi finns här för ev frågor och funderingar om just er valp, så var inte rädd för att fråga. Ingen fråga är för dum.