Historia

Florramitz Kennel blev i början på 70-talet min mors kennelnamn, då hon ville börja föda upp boxrar. Florramitz är en sammansättning av min mors 3 första boxrar – Florris/Amoritza/Mickan.

Amoritza var från mammas första valpkull, men innan mamma hade fått sitt kennelnamn godkänt. Florris var hennes första egna uppfödda boxer som bar kennelnamnet.

Min mor har aktivt fött upp boxer i många år och har ett välkänt kennelnamn inom boxervärlden. Mamma var en av de som arbetade för att få till något som kallas korning på boxrar, och lyckades också få den uppmärksamhet som behövdes för att det skulle bli av intresse för Rasklubben och för SKK.

1970 födde min mor upp sin första kull boxer och det var från den kullen som Amoritza kom.

1971 föddes min mors andra boxerkull och från den kullen kom den dåvarande Florris.

1973 föddes det två kullar.

Min mor födde upp boxer till 1997, då omständigheter gjorde att hennes avel lades på is. Vi trodde då pga det, att inte skulle bli någon mera kull från Florramitz Kennel.

2008 importerade min mor en ny boxervalp från Skottland, Walkon Carousel, och tanken var att hon skulle ta upp sin boxeruppfödning igen. Dock fick denna tik sämre höfter än vad SKK rekommenderar och kunde därför inte användas i avel.

2013 importerade min mor en annan tik från samma uppfödare, Walkon Florramitz Dream eller Florris (som hon kallas hemmavid).

2017 fick Florris sin första kull valpar. Pappan var Kulsvierkrogen’s Calycanthus (Maximus kallad hemmavid). I den kullen blev det 6 valpar, 3 tikar och 3 hanar, 3 gula och 3 tigrerade.

2019 föddes Florris andra kull med samma hane. Det blev bara 2 tigrerade valpar i den, en hane och en tik. Mor valde att behålla tiken från den kullen – Hyazint.

2015 importerade jag tillsammans med min mor en tigrerad tik, Bliss (Bryzejda Gratia Superis i stamtavlan) från en polsk uppfödare. Bliss är ute på foder hos en härlig och aktiv tjej som både tävlar och tränar Agility, Rallylydnad och utställning med Bliss. Tanken var att Bliss en dag skulle få bli mamma hon också men tyvärr blev det inte så, då hon inte tog sig och blev dräktig trots flera försök.

Min mor, som börjar bli till åren, är härligt aktiv med sina boxrar och har efter flera års uppehåll, alltså åter igen börjat tycka att avel är roligt. Så nu har hon fått en egen hemsida med blogg där det kan skrivas och berättas lite om hennes hundar, tävlingar och valpar. Här är den………